U našoj bolnici koristimo sve suvremene postupke opće i lokalne anestezije. Dozvolite da vas pobliže upoznamo i s ovim postupcima.

Opća anestezija je stanje bez svijesti koje nam omogućuje da obavimo kirurške zahvate jer iste ne bi mogli obaviti na budnoj životinji.

Lokalna anestezija je postupak  koji uključuje korištenje lijekova kojima se sprječava prijenos impulsa pa tako i osjećaja boli na mjestu na kojem ćemo provesti kirurški zahvat.

Prije  donošenja odluke o anesteziji  pregledati ćemo vašeg ljubimca. Pregled uključuje i  detaljnu pretragu krvi nakon što ćemo se s vama konzultirati.  Nakon davanja anestetika pratit ćemo rad srca,kvalitete disanja, krvni tlak, tjelesnu temperaturu i opskrbljenost tijela kisikom. Od anestezije, ljubimci se oporavljaju u našim prostorima za intenzivnu njegu  i to pod stalnim nadzorom. Kao i u ljudi, premda rijetko moguće su komplikacije prilikom primjene anestetika. Najčešće komplikacije su: anesteticima potaknut pad krvnog tlaka, zatajenje srca i pluća (respiratorni ili srčani arest), smanjenje protoka zraka; preopterećenje tekućinom i drugo.